“Covers”
Het thema “Covers” komt door mijn passie voor muziek. Niks zo ontspannend als het luisteren naar muziek. In dit thema komt de inspiratie voor de foto dus altijd uit de muziek. Dit kan zijn de cover van een album, een persfoto van een artiest of inspiratie uit een videoclip.

“Close-B-Eye”
Soms heb je een thema dat eigenlijk nooit af is en waar zo af en toe een foto aan toe wordt gevoegd. Neem het thema “Close-B-Eye”, met dergelijke foto’s ben ik vrij vroeg begonnen toen ik met modellen begon te fotograferen. Zo nam ik bij elke model een dergelijke foto, dan had ik weer een periode dat ik de foto’s teveel op elkaar vond lijken om vervolgens er toch weer mee te beginnen. Soms alleen de ogen, soms net iets verder weg waardoor er meer lijnenspel van het gezicht ontstond. Maar alle foto’s zwaar overbelicht waardoor veel details van het gezicht “wegbranden”.

“De Schreeuw”
In 2005 kwam fotograaf, Govert de Roos, met het boek “de Schreeuw” waar hij bekende nederlanders liet schreeuwen voor de camera. Een aantal jaren liet ik aan het eind van mijn fotoshoots met modellen vroeg ik hun ook te schreeuwen voor de camera met uiteenlopende resultaten. Misschien wel weer eens een idee om dit weer te herintroduceren.

De Lach”
Als gevolg van de “De Schreeuw” barsten de meeste modellen vervolgens in schaterlachen uit, iets wat de meeste beter af ging dan het schreeuwen.

“Passengers”
Passengers, is ooit uit toeval ontstaan, even uit de losse pols snel een foto nemen. Ondanks het volledig gebrek aan scherpte fascineerde deze foto mij. Waarna ik later, doorgaans in openbare ruimtes, met lange sluitertijd aan de slag ga.

“Filmisnotdead”
Op Instagram is onder de hashtag #filmisnotdead een tegenbeweging van perfectie gaande. Foto’s die onder deze tag worden geplaatst zijn in principe zodanig mislukt dat ze mooi zijn om naar te kijken. Mensen zijn per ongeluk gefotografeerd met hun ogen dicht, zijn bewogen, onscherp, bevatten vlekken en zijn over- of onderbelicht. Ze representeren het echte leven, wekken nieuwsgierigheid en een gevoel van solidariteit op. Want niks is leuker dat iets te laten zien wat echt is. En daar hoort de schoonheid van mislukking gewoon bij!